Varga Péter, az Index.hu Zrt. lapigazgatója és a Totalcar nemrég kinevezett ügyvezetője, félmillió forint sérelemdíjat követel a média színteret követő hírportált , amiért az Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete élére történő megválasztását követően portréfotót közöltek róla. A Media1 ellentmondással él Varga a hírportál tartalomszolgáltatásának ellehetetlenítésére irányuló kísérlete kapcsán.

Varga a Makay Ügyvédiroda közbenjárásával 500.000 Ft főkövetelést (sérelemdíjat) és további 53.000 Ft eljárási költséget követel, amiért indoklása szerint a Media.hu úgymond megsértette a képmáshoz fűződő személyiségi jogát, amikor 2022. június 21-én, „Új ügyvezető a Totalcar, új elnök a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete élén” című híréhez képi illusztrációnak Vargáról fényképet közölt. A fényképen Varga látszik egy semleges háttér előtt, a képen semmi különös nem látszik.

A hírportál szerint Varga Péter több szempontból is közszereplőnek minősül, és ezáltal köteles lenne eltűrni, hogy róla akár az engedélye nélkül is fotót közöljön a sajtó, ráadásul a fotót maga tette nyilvánossá.

Varga egyrészt a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete elnökeként mint a hazai tartalomszolgáltatók úgymond érdekvédője, egy szakmai egyesület vezetője, másrészt mivel két médiavállalatnál, az Index.hu Zrt.-nél és a Totalcarnál is vezető pozíciót tölt be: egyrészt ő az Index.hu lapigazgatója, júniusban pedi ő lett a Totalcar ügyvezetője. Ráadásul korábban egy állami intézménynél, az MNB-nél volt osztályvezető. Az hírportál szerint azért is érdekes Varga reakciója, mivel Pétertől a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) honlapján is található a múltkori hírünkhöz felhasználthoz hasonló fotó, ahogy az Index.hu és a Totalcar impresszumában is.