2020-hoz képest a tavalyi év folyamán valamelyest kevesebb álhíreket közöltek a szerb bulvárlapok, de ettől függetlenül 2021-ben is rengeteg ál-, megtévesztő, – vagy éppen manipulatív információt közöltek le ezek az “újságok”. Összességében a Raskrikavanje című, álhíreket leleplező hírportál elemzése szerint az Informer, a Srpski telegraf, a Kurir, az Alo, a Večernje novosti és az Objektiv 987 ilyen információt tett közzé a címoldalán. A pálmát tavaly is az Informer vitte el, amelyik csak a címoldalán 275 álhírrel rukkolt elő, míg a dobogó második fokára a Srpski Telegraf állhatott a saját 200 álhírével, amelyek a Raskrikavanje munkatársai szerint teljes mértékben valótlanságokat közöltek, manipulatívak voltak, vagy pedig olyan hírek, amelyekben bizonyítékok nélkül tették közzé az állításaikat. A bronzérmet az Alo szerkesztőségének a tagjai akaszthatják a nyakukba, akik 188 ilyen hírt jelentettek meg a címlapukon. Ezzel szemben az Objektiv “csak” 130-, a Večernje Novosti 114-, a Kurir pedig 80 ilyen hírrel rukkolt elő.

Amíg 2020-ban a koronavírusjárvány volt a slágertéma, addig tavaly nagyrészt a bel- és regionális politikára helyeződött a fő hangsúly, így a mintának vett hírek leggyakrabban Szerbia belső és külső ellenségeiről, az ellenzékről és a hatalmat bírálókról szóltak, Aleksandar Vučićtyal a fókuszban, akit az összes fentiekben megnevezett újságban elfogultan megmentőként vagy összeesküvések áldozataként mutattak be.

2021-ben nagy fordulat következett be a kormánypárt egyes tagjairól szóló bulvárhíradásokban is. Ugyanis csak a Veljko Belivuk bűnözői csoportjának a letartóztatása után vált a bulvársajtó témájává a bűnözőnek az egyes kormánypolitikusokkal való kapcsolatai. Azonban még ennek a témának sem jártak teljesen utána, így a címoldalakon kizárólag Nebojša Stefanovićot és Dijana Hrkalovićot festették le gonosznak, de e mellett azok ellen is lejárató kampányt folytattak, akik rámutattak arra, hogy Belivuk nemcsak a rendőrség csúcskádereivel volt kapcsolatban. Iyen volt az ezekről az összefüggésekről éveken keresztül cikkező Bűnözés- és Korrupciókutató Hálózat (KRIK) ellen folytatott hadjárat is.

A Raskrikavanje elemzésébe mindazon híreket belevettek, amelyeket az elemzők színtiszta hazugságnak vagy alaptalannak találtak, illetve azok, amelyeket érvek felsorolása nélkül, elfogultan, vagy más módon manipulatív alapon jelentettek meg. A kutatók a sporthíreket és a szerb esztrádszíntérről szóló híreket nem elemezték.