Az újságírókat Haiti fővárosa, Port au Prince szélén ölték meg, miközben egy banda tagjai tüzet nyitottak rájuk – jelenti a Reuters.

A CNN értesülései szerint a két újságírót, miután a helybéli Ti Makak nevű banda tagjai meglőtték, élve fel is gyújtották.

Az összesen három újságíró egy rivális banda vezérével szándékozott interjút készíteni. A lövöldözésben életét vesztette Amady John Wesley, a montreali Ecoute FM munkatársa és Wilguens Louissaint helybéli riporter, a harmadik újságírónak pedig sikerült megmenekülnie – tudta meg a Reuters egy haitii rendőrségi tisztségviselőtől, aki névtelenül nyilatkozott a hírügynökségnek. A kanadai rádióállomás megerősítette munkatársának a halálát, az esetet pedig gaztettnek minősítette a rádió.

Port au Prince Laboule 12-es elnevezésű városrészén egymással szemben több banda is harcol a terület feletti ellenőrzéséért, de a fegyveres csoportok az ország nagy részét ellenőrzését tartják a Jovenal Moise elnök tavaly júliusi meggyilkolása után kitört zavargások után.