Milák Kristóf a legjobb idővel jutott a 200 méter pillangó elődöntőjébe a budapesti vizes világbajnokság harmadik napján. A hírről beszámolt az Index.hu is, Milák Kristófnak csak a világcsúcs az ellenfele” címmel. Azonban – mint azt a Last Days of Index nevű Facebook-oldal nyomán a hvg.hu megírta –  az Index a következő szöveggel posztolta a hírt a Facebookra:

 

„Úgy játszadozott a mezőnnyel, mint apa a fejlődésben enyhén visszamaradott kisfiával”.

A lap később végül némi idő elteltével (a hvg.hu szerint 11 perc elteltével) a fogyatékos gyerekekkel viccelődő szöveget megváltoztatta. Az új, immáron kevésbé ízléstelen változatban Milák egyik kijelentését idézte az Index:

„Ez a mostani előfutam jólesett, úgy úsztam, komolyan és szerényen, mint a képességeim…”

Nem ez volt az első furcsa eset az Index.hu

Néhány hete szintén az Index volt az a portál, amelyik megírta: Lázár János egy bizonyos Építési és Beruházási MÚZEUM vezetője lesz. Sőt, már a cikk címe is az volt, hogy „Random okosség a címben”. Mindössze néhány nappal korábban pedig érzéketlen címadás és egy előítéletes borítókép miatt került a figyelem középpontjába a lap. A legemlékezetesebb esetük az volt, amikor az Indexen tavaly egy videóban az egyik podcastjuk vendége a fiatalok szexuális kizsákmányolását mentegette. Annak az ügynek a kapcsán a lap akkori lapigazgatója végül kénytelen volt távozni. Szintén emlékezetes eset, amikor egy M7-esen történt busztragédia után gúnyolódó kijelentéseket tettek az egynapos buszutazáson résztvevőkről, akik életüket vesztették a súlyos balesetben. Akkor a vezérigazgató azt nyilatkozta a magyarországi Media1 hírportálnak, hogy a szerkesztőség észlelte a szerencsétlen címválasztást és azért finomított az íráson, valamint megígérte, hogy a jövőben jobban odafigyelnek ezekre.