A Kreni – Promeni szervezet közleménye szerint ennyien követelik azt, hogy a Szerbiai Elektronikus   Médiaszabályozó Egyesület (REM) által kiírt új frekvenciapályázaton a Pink T-nek és a Happy TV-nek ne ítéljék oda űjra az országos műsorsugárzásra feljogosító engedélyt.

A közlemény szerint 30 ezer aláírás elegendő ahhoz, hogy polgárok nemzeti kezdeményezésre egy törvény meghozatalát javasolják, amit a parlament kénytelen lesz megvitatni.

–Természetesen a népi kezdeményezés elindításához szükséges aláírásgyűjtés jóval összetettebb, de a jelenlegi petíciót aláírók száma azt mutatja, hogy a polgárok normális médiaszínteret szeretnének, különösen az országos frekvenciák odaítélése kapcsán, mivel ez közvagyon – áll a közleményben, amiben azt is kihangsúlyozták, hogy Happy Tv és a Pink Televízió évek óta országos frekvenciákat használnak, amiken keresztül médiaszolgáltatóként folyamatosan megsérti az elektronikus médiumokról szóló törvényt, miközben az illetékes intézmények hallgatnak erről.

Nőkkel szembeni erőszak, támadások, verekedések és káromkodások, pornográfia és fegyvereknek az élő műsorban történő mutogatása – ez csak néhány jelenet, amit a polgárok ezeken a televíziós csatornákon keresztül láthattak” – mutattak rá a közleményben.

A Kreni-Promeni szervezet felszólította a polgárokat, hogy folytassák a petíció aláírását mert ezzel is lehetővé tehetik a képernyőkön sugárzott műsoroknak a törvényes keretek közzé történő visszatérését.

A petíciót itt lehet aláírni.