Megtámadták az izraeli hatóságok a héten agyonlőtt palesztin-amerikai újságíró, az Al Jazeera riportere, Sirín Abu Akla temetési menetét. Legalább tízen szorultak orvosi segítségre. Az izraeli hatóságok szerint a gyászolók megzavarták a közrendet, mivel Izrael tiltja a palesztin zászlók nyilvános kitűzését, a menet által énekelt éneket pedig nacionalista uszításnak vették – tette közzé a The Guardian

Az 51 éves Abu Akla ismert újságíró volt, aki éveken át számolt be az izraeli megszállásról és a régió ügyeiről. Mint ahogyan erről a Sajtószabadság Alapítvány is beszámolt szerdán lőtték le, miközben egy izraeli katonai rajtaütésről tudósított. Szemtanúk szerint a katonák lőtték fejbe. Az izraeli hatóságok szerint ugyanakkor továbbra sem lehet megállapítani, ki lőhette le a riportert, a Palesztin hatóságok nem hajlandóak együtt vizsgálni az ügyet.

A gyászmenet oszlatásáról felvétel is készült, ahol látni, hogyan rohamozzák meg az – Izrael által annektált kelet-jeruzsálemi – Szent József kórház előtt az újságíró koporsóját vivő tömeget. A rendőrök kábítógránátokat is használtak.