Tegnapi nap folyamán az N1 belgrádi szerkesztőségének az elektromos címére érkezett egy e-mail, amelyben az állt, hogy a független hírtelevízió munkatársai amerikai bérencek, akiket a hazugságaik miatt le kell mészárolni. Igor Božić, az N1 hírtelevízió igazgatója szerint ez is egy a tévécsatornát érő számos fenyegetés közül, és a szerkesztőség tagjai veszélyeztetve érzik magukat, amikor ilyen brutális fenyegetések érik őket.

Ez a fenyegetés is a szerb rezsim által az N1 és újságírói ellen folytatott hosszúéves kampány része és az ehhez hasonló kommentárok és üzenetek elárasztották a nyilvánosság túlnyomó részét –  Szkupstinától kezdve a rezsimhez hű médiumokon keresztül a közösségi hálózatokig. Éveken keresztül zajlik munkatársaink és a többi független és professzionális médiumban dolgozók üldöztetése, amivel egyben sokkal veszélyesebb és erőszakos hajlamokkal küszködők céltábláivá is válnak. Bízom abban, hogy az illetékes szervek fényt derítenek e veszélyes fenyegetést küldő kilétére
– nyilatkozta Željko Bodrožić, a Szerbiai Független Újságírók Egyesületének (NUNS) az elnöke, aki a szervezet nevében elítélte az N1 szerkesztősége ellen intézett fenyegetést.  A NUNS-hoz a történések elítélésében csatlakozott a SafeJournalist hálózat, ahogyan az egykori jugoszláv tagköztásaságokban működő újságírószervezetek is elítélték a belgrádi újságírók megfenyegetését.