A jelenleg több mint 26 ezer követővel rendelkező csatorna három évvel ezelőtt már egy ideig szüneteltette tevékenységét, később viszont visszatért, most azonban úgy tűnik, hogy tényleg vége.

Hodász András atya és csapata abbahagyja a legnagyobb, egyházi tematikájú YouTube-csatorna készítését – olvasható a Szemlélek.hu portálon a csatorna megszűnését bejelentő videó nyomán.

András atya a videó elején leszögezte: teljesen önálló döntést hoztak. A papot az elmúlt időszakban több támadás is érte, és mint fogalmazott, az online bullying és online lincselések világa igenis képes sebeket okozni.

Úgy látja, Magyarországon az elmúlt években nagyon rossz irányba ment a közbeszéd.

„Eltűntek a színek a párbeszédjeinkből, csak fekete és fehér létezik, és a szekértáborok világában alapelvvé vált, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van” – hangzik el a videóban.

A Szemlélek azonban hozzátette, hogy a Papifrankó nevű YouTube-csatorna leállása ellenére Hodász András írásai a portáljukon a továbbiakban is olvashatók lesznek.

András atyát több kormánypárti orgánum is támadta az elmúlt időszakban, így például januárban a Kontra nevű portálon jelent meg egy írás Hodásszal kapcsolatban, „A médiapap, aki nagyon hosszú utat tett meg a meleggyógyítástól az LMBTQI-lobbi védelméig” címmel, de a Mandineren is publikáltak róla, „ezért téved Hodász András a gyermekvédelmi népszavazás ügyében” címmel.