Miljko Stojanović, a belgrádi Danas napilap zaječari tudósítója, egy ukrán menekülttel készített interjú miatt a Facebookon keresztül kapott halálos fenyegetést.

Stojanović az esetet jelentette a rendőrségnek, akik meg az újságírót, de az ukrán fiatalembert ért fenyegetésről az ügyészséget is tájékoztatták.

Az egyik kommentáló Stojanovićnak azt üzente, hogy amennyiben nem törli az írását, a rendőrség csak levizelheti a holttestét.

„Én nem árulkodom, ezt egészen másképpen oldják meg, de ezt nem felejtem el. Egyszer úgyis találkozok vele és utána könyöröghet nekem, hogy ne csonkítsam meg” – írta a fenti hozzászóló.

A hozzászólásokban az újságíró által megszólaltatott ukrán fiatalembert nácinak nevezték, és azzal vádolták meg, hogy a NATO-t, a Vihar és az összes szerbek elleni hadműveletet támogatja.

A Danas napilap nemhivatalos információi szerint a zaječari rendőrség nagyon gyorsan beazonosította a személyt, akinek a profiljáról megfenyegették az újságírót és az ukrán menekültet, az illetékes ügyészség viszont ez idáig nem adott ki hivatalos közleményt az eset kapcsán.

Stojanović a Szerbiai Újságírók Független Egyesületét is értesítette a fenyegetésekről.