Az Újságírók Védelmével foglalkozó Bizottság (Committee to Protect Journalists (CPJ)) információi szerint a 49 éves Yevhenni Sakun, ukrán újságíró az orosz  erők kedden, a kijevi tévétorony elleni orosz támadás során vesztette életét.  A haláláról szóló hírt Olga Tokariuk az EFE Noticas a Twitteren, Sergij Tomilenko az Ukrán Újságírók Nemzeti Szakszervezetének a vezetője tette közzé a Facebookon. Tomilenko a CPJ-nek nyilatkozva elmondta, hogy Sakun a támadás ideje alatt a kollégáival együtt dolgozott, a testét pedig az újságíróigazolványa alapján azonosították. Tomilenko szerint az Ukrán Nemzeti Rendőrség megerősítette Sakun halálát.

A támadásban a tudósítások szerint még négyen vesztették életüket.

Sakunk az Ukrajnában dúló háború első halálos áldozata. Néhány nappal az eset előtt a dán Ekstra Blandet két újságírója sebesült meg, miközben Ohtyrk kelet-ukrajnai város közeléből tudósítottak.

Knud Brixa, a EB főszerkesztője szerint az újságíróknak nem sikerült elmenekülniük a helyszínről és a város kórházában ápolják őket, hozzátéve, hogy az állapotuk stabil és arra számít, hogy felépülnek. A főszerkesztő szerint mindkét újságírón védőfelszerelés volt, amelyen jól látszott, hogy újságírók és, a megtámadásuk közben azt kiáltották, hogy „press”, vagyis, hogy „újságírók”.