Az N1 tulajdonosa az United Media, illetve a Bosznia Hercegovinai Távközlési Közvállalat között korában megkötött szerződés augusztus elsején lejár, a Cenzolovka.rs hírportál értesülései szerint a két vállalat között, a szerződés meghosszabbításáról szóló tárgyalások pedig kudarcot vallottak.

Az United Media szerint az N1 jelének lekapcsolásáról szóló döntésnek korántsem gazdasági, hanem politikai vonatkozásai vannak, ugyanis az erről szóló döntést az országban esedékes általános szintű választások előtt hozta meg a BH Telecom vezetősége, amelynek tagjai egyben az országban hatalmon lévő Demokratikus Akciópárt (SDA) magasrangú tisztségviselői is. Így Sedin Kahriman a Bosznia Hercegovinai Távközlési Közvállalat jelenlegi vezérigazgatója az SDA Szarajevó Kantoni Bizottságának az elnöke és Bakir Izetbegovićnek, az SDA vezérének és feleségének Sebijának a közeli barátja.

A BH Telecom egyébként szeptember elsejétől az úgyszintén az United Media tulajdonában lévő Sport Klubot is lekapcsolja és helyettük a Szerbiai Telekom több milliós összegért megvásárolt kínálatát veszi át a cég  kábeltelevíziós szolgáltatása.