Ezentúl a felvidéki Pátria Rádióban hallható Szilágyi Árpád és barátainak műsora, a Posztmodem, amelyet a műsorvezető nemrég podcastként indított el, miután a magyar közrádióban ellehetetlenült az eredetileg MODEM IDŐK majd Netidők címmel jelentkező műsora. Petőfi Rádióban volt hallható 1995-től, és amely az első interneten látható rádióműsorként került be a magyar médiatörténelembe, és amelynek tartalmai a PC World és az Internet Kalauz című lapok mellékleteként is elérhetőek voltak.

Az infokommunikációs technológiákat népszerűsítő, Szilágyi Árpád műsorvezetésével és egy asztaltársasági csapattal készülő műsor 2013-tól teljesen eltűnt a magyar közrádió hullámhosszáról, miután a rádió akkori vezetése már nem biztosított műsoridőt a produkció számára.

Ezt követően a csapat egy része Digitális Talkshow (DTM) címmel a vipcast.hu-n indított podcastot, ahol egészen 2018 augusztusáig jelentkezett a stáb rendszeres műsorral a technológia világának aktualitásait feldolgozva. 2018 őszétől az ekkorra már jócskán átalakuló asztaltársaság Posztmodem címmel a YouTube-ra helyezte át tevékenységét.

Most viszont Szilágyi és barátai megegyeztek a szlovák Pátria Rádióval, így mostantól északi szomszédunk közmédiája közvetíti a műsort, ami a magyar közmédiának valamiért nem kellett.

A Posztmodem péntekenként, a 16 órai hírek után hallható a https://patria.rtvs.sk internetes címen, a Pátria rádió magyar nyelvű rádiócsatornáján, az első adás december 3-án, tegnap volt hallható, és a mesterséges intelligenciáról szólt. A műsorokat ezenkívül podcastként is közzéteszik a szlovák rádió honlapján. Megmaradt a YouTube csatornájuk is, ahol a rádiós változattól némiképp eltérő tartalommal jelentkeznek.

A Pátria Rádió az elmúlt években több más magyar műsorvezetőnek is megszólalási lehetőséget biztosított, közülük a legismertebb műsorvezető Veiszer Alinda.