Nem győzte meg az internetes orgánum vezetősége arról, hogy bízhat bennük.

Búcsúzik az Azonnali.hu-tól Petróczi Rafael – az érintett számolt be erről Gerényi Gábor és Ungár Péter LMP-s politikus közös oldalán pénteken.

Petróczi 2017 szeptemberében, gyakornokként kezdett az Azonnalinál, és azóta 760 cikket és 16 véleménycikket publikált – de részt vett ezek közül 48 videó elkészítésében is.

Írásában a következőképpen fogalmaz a szeptember első napján kirúgott Bukovics Martinról (és társáról, a szülési szabadsága miatt nem elbocsátható Bakó Beáról):

„A tulajdonosi kör hivatkozása ebben a sztoriban – hogy a szakításra belső kommunikációs problémák, valamint hatáskörtúllépés miatt került sor – azért baromi jó, mert annak van egy sok mindenki által tapasztalt és valós alapja: Bakó Bea és Bukovics Martin kétségtelenül nehéz, konfliktusos emberek, akik agilisan mennek előre a maguk által elgondolt úton, és ha ennek során le kell törni ellenakaratokat, akkor azt általában nagyon határozottan megteszik. Akár úgy is, hogy közben olyan hangnemet engednek meg maguknak, amit az ember még a kutyájával szemben sem szívesen tenne, és azt se csodálom, hogy ezt egyesek lelki terrorként élték meg”.

Szakmai fejlődésének támogatásáért azonban köszönetet mondott a távozó főszerkesztőknek:

„(…) a szakmai és jellembeli bátorság, önbizalom és fejlődés, amit én személy szerint nagy részben Bakó Beának és Bukovics Martinnak köszönhetek (akármennyire is joggal kritizálhatók az egyes megnyilvánulásaik, és ami téren egyébként az utóbbi egy-két évben mindketten sokat javultak), és ezért is volt olyan nagy sokk és törés az ő kiebrudalásuk az Azonnaliból számomra”

– fogalmazott, és hozzátette: számára az jelentette az Azonnalit, amivé alapító-főszerkesztőkként ők formálták a lapot.

Elmondása szerint elvesztette a hitét abban, „hogy lesz ez legalább annyira jó, mint korábban”; kilépésének egyik oka így „részben a szakmai, részben a személyes gyökerekből táplálkozó kötődés ahhoz, amit Martinék csináltak az Azonnalival”.

„Másrészt pedig az, hogy az elmúlt két hónapban az Azonnali vezetősége egyáltalán nem győzött meg arról, hogy bízhatom bennük – így a továbbiakban nem szeretném kitenni magam a szeszélyüknek. Ennek pontos részleteiről – üzleti titoktartási kötelezettségem révén – nem számolhatok be”

– tette hozzá.

A távozó munkatárs végül sok sikert kíván Kósa András leendő főszerkesztőnek – írja a Média1.hu