Francis Hogen, a Facebook egykori munkatársa szivárogtatta ki a közösségi oldallal kapcsolatos kényes információkat, a minap pedig az Amerikai Kongresszus előtt tanúskodott – jelenti a BBC.

Hogen élesen bírálta a techcéget azt állítva, hogy az oldalai és alkalmazásai károsak a gyermekekre nézve, megosztottságot teremt és gyengíti a demokráciát.

A Facebook 37 éves egykori menedzsere szerint a cég vezetői tisztában vannak azzal, hogy a Facebookot és az Instagramot miképpen lehetne biztonságosabbá tenni, de mivel az emberek helyett a csillagászati fizetéseikért aggódnak, eszük ágában sincs megtenni ezeket a lépéseket. Frances Mark Zuckenberget, a cég alapítóját és igazgatóját is bíráló szavakkal illette, akinek elmondása szerint hatalmas feügyeleti joga van, illetve akit saját magán kívül senki sem vonhat felelősségre. Francis szerint a kongresszusnak egyfajta felügyeletet kellene felállítani a Facebookal szemben.

Ezzel szemben a Facebookból azt üzenték, hogy Francis olyasvalamikről beszélt, amiről fogalma sincs, viszont azt is megjegyezték, hogy eljött annak ideje, hogy felállítsák az internet alapszabályait.

Az Egyesült Államok Kongresszusában ülő republikánusok és demokraták ugyanakkor rendhagyó módon egymással egyetértve megállapították, hogy a cégben változtatásokat kellene kieszközölni.