A közelmúltban a Fejér megye első, székesfehérvári választókerületében induló Demokrata Koalíciós jelöltről, Ráczné Földi Juditról közölt cikket a Válasz Online, miszerint a DK jelöltje 2021.július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amely szerint nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában – miközben ugyanezen a napon egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozás képviselőjeként járt el. Az írást egy magyarországi cégbíróságon iktatott dokumentummal is igazolták. Ezt követően viszont a hatályos magyar cégjegyzékből eltűnt az off-shore vállalkozás nyoma. Csakhogy a hivatalos szlovák nyilvántartásban máig őt szerepeltetik a Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként.

A DK-s jelölt a Telexnek nyilatkozva megcáfolta a Válasz Online cikkét, egyben Ráczné Földi Judit és pártja, a Demokratikus Koalíció is bejelentette, hogy feljelentést tesznek a Válasz Online ellen, ez viszont a mai napig nem történt meg.

A Válasz Online sajátos módon reagált a DK jelöltje reakciójára, s minap felszólította őt és a pártját, hogy tartsák be ígéretüket és haladéktalanul jelentsék fel a Válasz Online-tm

“Újságírói praxisunk alatt ugyanis még nem találkoztunk olyannal, aki csípőből tagad egy jól dokumentált (és még bővebben dokumentálható) tényt “– jegyezték meg a közleményükben, s mint ahogyan közleményükben írják a hasonló ügyekben eddig csak mismásolás és hallgatás volt a reakció. Most abban bíznak, hogy a DK és jelöltje tényleg bepöröli lapjukat, mert ez esetben élőben tudósíthatják végig, amint a bíróság a politikust szembesíti a valósággal.