Bár már a múlt hét végén véget ért a tokiói olimpia, de az észak-koreai állami televízió, a KDNK csak két nappal a záróünnepség után sugározta az első adását az ötkarikás játékokról – írja a BBC.

A Koreai Központi Televízió ezen a héten mintegy 70 percet sugárzott, az Egyesült Királyság és Chile között zajló női focimérkőzésből, amit még hetekkel korábban, július 21-én játszották.

Az NK News nevű oldal szerint a női mérkőzést kommentárok nélkül és alacsony felbontásban sugározták Észak-Koreában. Egy másik híradás szerint szintén leadták az úgyszintén aznapi  brazil-kínai meccset is.

Észak-Korea volt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagországai egyedüliként nem vet részt az ötkarikás játékokon. . Phenjan arra hivatkozva nem küldött delegációt a 2020-as tokiói játékokra, hogy meg akarja védeni sportolóit a COVID-19-től. Azt állították, hogy Japánnal szemben nincs vírusos megbetegedés a világ egyik legelszigeteltebb országában. Ezt azonban egyes szakértők vitatják.

Észak-Korea utoljára 1988-ban maradt távol a nyári olimpiától, amikor is a hidegháború idején bojkottálta a szöuli játékokat – idézte fel a brit közmédia.