Július elsejétől Jakus Ibolya utódja Gergely Márton lesz a Heti Világgazdaság (HVG) élén.

Jakus hét éven keresztül töltötte be a felelős szerkesztői posztot, s szakmai sikerei közül a lap 2016-os átalakitása a legmérvadóbb. Jakus az elkövetkezőkben tartalomfejlesztési vezetőként folytatja munkáját a kiadóban: egyebek mellett a hetilap, valamint a hvg360.hu újszerű tartalmainak előkészítését, valamint a képzési programokat navigálja. Ez utóbbiban időnként Kókai Péternek, a Sajtószabadság Alapitvány igazgatójának, illetve a Szabad Magyar Szó felelős szerkesztőjének, vajdasági politikai és médiai színteret elemző írásai is megjelennek.

Jakus Ibolya (Forrás: Média1.hu)

Gergely Márton, a HVG leendő felelős szerkesztője közel fél évtizede csatlakozott előbb a hvg.hu majd a hetilap csapatához. Az ELTE-n és a Hamburgi Egyetemen tanult történelmet és újságírást, írt a Magyar Narancsnak, állandó szerzője volt a „taz, die tageszeitung” című német országos napilapnak. A Népszabadság Online lapszerkesztője, később az újság főszerkesztő-helyettese volt annak 2016-os bezárásáig.

Gergely Márton (Forrás: HVG,hu)

Felelős szerkesztői programjában a meglévő szerkesztőségi értékek megőrzése mellett tette le a voksát. Mint fogalmazott, „a felelős szerkesztői pozíció pontosan leírja, amit a legfontosabb feladatomnak tartok: a felelősséget egy erős, magasszínvonalú hetilapért, tágabban véve a HVG márkáért, s egyben a magyar demokratikus nyilvánosságért”