Dragan Bursaćot banja lukai újságírót a közösségi oldalakon fenyegették meg főbelövéssel – irja a szerb Beta Hírügynökség.

„Halál komolyan gondolom, amint átmerészkedsz Montenegróba, azon nyomban megöllek. Golyó száll a fejedbe“– igy hangzott az üzenet, amit egy Marko Aprcović néven bemutatkozó személy küldött a közismert  jegyzeteiért, illetve újságírói tevekénységéért több díjat is kiérdemlő Bursaćnak.

A fenyegető további üzeneteiben közölte vele, hogy kriptogrammát használ, s ezért a rendőrség képtelen őt leleplezni. (a kriptogramma olyan rövid szövegrészlet, ahol minden egyes betű helyén különböző betű áll (de azonos betűket azonos betűk helyettesítenek). A rejtvény megfejtéséhez az eredeti betűkre kell rájönni. A ma már csak rejtvényújságokban található „fejtörőt” a spártai katonák alkalmazták i. e. 5. században. Egy rúdból és egy körétekert papírból állt, amely átfedés nélkül fonódott a rúd köré. Miután az üzenetet megírták, a papírt leszedték a rúdról és elküldték. Az üzenetet csak az tudta megfejteni, akinek ugyanolyan átmérőjű rúdja volt. – forrás: Wikipédia)

Dragan Bursaćot néhány nappal ezelőtt Dél-Kelet Európa legjobb újságírójaként a német Bundestag Tudósainak és Képviselőinek a Szövetsége is kitüntette.