PodcastTér néven podcast stúdiót alapított Budapesten Pataki Gábor, a` Klubrádió előző főszerkesztője és Bálint Judit, a rádió Közélet szerkesztőségének volt vezetője – írja a Media1.

Az államilag erősen korlátozott FM rádiózásba belefásult szakemberek új stúdiójukban profi és kezdő műsorkészítőknek nyitják meg a podcast teret, és segítenek, hogy a podcastok szabadabb világában bárki megtalálja és megmutassa a hangját.

PodcastTér nevű új budapesti stúdiójukban saját gyártású podcastokat is fejlesztenek, emellett technikai és szerkesztői hátteret nyújtanak más podcastereknek, vagyis podcast készítőknek.

A stúdió alapítói a médiahíreket közlő portálnak elmondták: azt szeretnék, ha a PodcastTér egy olyan közösségi tér lenne, ahol egyrészt a podcastok megszületnek, másrészt ahol kötetlen, laza szerkesztőségi élet folyna. Mindemellett a független rádiózás hagyományait megtartva a távlati terveik között szerepel egy élő internetes rádió létrehozása is, de a beindításához, fenntartáshoz még keresik a megfelelő partnereket, mecénásokat.

A PodcastTér már nyitott, egyelőre a közösségi portálokon kommunikálnak, de már készül a honlapjuk is.