A biztonsági őr szerint Dejan Ljubisavljević, a szabadkai tömegközlekedési közvállalat igazgatója azért mondott fel neki, mert azzal gyanúsítja őt, hogy Branko M. Žujovićnak a vesti24.rs szerkesztőjének információkat szivárogtatott ki az úgynevezett starter-botrány kapcsán.

Az elbocsájtott biztonsági dolgozó szerint a vállalat igazgatója a biztonsági őrt arra utasította, hogy adja át mobiltelefonját, aminek a névjegyzékét kilistázva találták meg az újságíró számát.

Mivel az őr egy zombori biztonsági cég alkalmazottja, Ljubisavljević felhívta annak igazgatóját, hogy A. I-t rúgja ki. Az fel is mentette a férfit munkafeladatai alól, akit egyébként már nyugdíjasként foglalkoztattak, hogy jövedelmét kiegészíthesse. A tömegközlekedési vállalat igazgatója szerint tudtak a kiszivárogtatásról, mivel az újságíróval való beszélgetését lehallgatták.

Branko M. Žujović az őr elbocsájtására reagálva a vesti024.rs-nek azt nyilatkozta, hogy az egész botrány miatt nem a Subotica-Trans igazgatójának kell felelnie, hanem egy ártatlan nyugdíjast törnek kerékbe az egész miatt, aki az őt alkalmazó őrző-védő ügynökség tulajdonosa szerint jól végzi a dolgát és így próbál mellékkeresetre szert tenni, és a családját eltartani.

–A. I. Ljubosavljević törvénytelen eljárásának az áldozata, mivel senki sem veheti el más telefonját és nézhet bele az ebben tárolt adatokba. A kirúgott munkás semmiképpen sem lehet bűnös, még ha közérdekű információkat is küldött számomra. A.I. kiszivárogtatóként a közérdeket védelmezi és nem lenne szabad viselnie lelkiismeretes polgári cselekedetének a következményeit – hangsúlyozta ki a vesti024.rs szerkesztője és egyben felszólította az újságíró egyesületeket, hogy emeljék fel hangukat a biztonsági őr megélhetésének a védelmében és hogy kiderüljön, Ljubisavljević miképpen értesült a telefonja lehallgatásáról.

Emlékeztetőül : a szabadkai portál arról írt, hogy a Subotica-trans a piaci értékénél jóval magasabb, tizenötszörös áron vásárolt meg egy indítóberendezést. Az illetékesek igyekeztek bizonyítani, hogy minden rendben volt az üzlettel, egyébként is ajándékpénzből vették az eszközt, mégis botrány kerekedett, s a végén visszaküldték a startert a beszerzőnek.

Az eset kapcsán az Újságírók Szerbiai Egyesülete (UNS) reagált és azt követeli a a csúcstechnológiai bűnözés elleni ügyészségtől, hogy állapítsa meg, valóban lehallgatták-e, és ha igen, kinek az utasítására annak a biztonsági őrnek a telefonhívásait, akit azzal gyanúsítanak, hogy közérdekű információkat szivárogtatott a sajtónak.

Az UNS szerint amennyiben A.I. biztonsági őr tényleg szivárogtatott közérdekű információkat, abban az esetben a szivárogtatók védelméről szóló törvény értelmében neki védelmet kell élveznie, azoknak pedig, akik a Subotica-trans vállalatban közreműködtek egy berendezés a piaci ár többszöröséért történő beszerzésében – amiről Žujović oknyomozó sorozatot is közölt – felelniük kell ezért .