A Kreni-Promeni civil szervezet aktivistái ma bejelentették, hogy az Egyesület Alkotmányosság és a Törvényesség Védelméért képviselőivel karöltve holnap 11 órakor a Szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület székházához vonulnak, hogy átadják a több mint 206 ezer szerbiai állampolgár által aláírt petíciójukat, amiben azt követelik, hogy a Testület alkalmazza a tevékenységére törvényes előírásokat, amiért a szerbiai polgárok fizetik őket.

A civil szervezet állítása szerint az országos frekvenciákkal rendelkező televíziós csatornák megszegték azon kötelezettségüket, hogy művelődési, tudományos és gyermekprogramokat is sugározzanak, ezért petíciót kézjegyével ellátó szerb állampolgár azt üzeni, hogy a Művelődés nem eladó.

Az aláírások átadását követően a Luka Tripković irodalmár és festő, és Savo Manojlović a Kreni-Promeni kampányának az igazgatója a médiumoknak nyilatkozik a civil szervezet irodája előtt. Mindketten arra emlékeztetik a nyilvánosságot, hogy a Pink Televízió és a TV Happy jórészt az elektronikus médiumokról szóló törvényt megsértve használják az országos frekvenciákat.