Olivera Zekić a REM testületének az elnöke szerint amíg meg nem állapítják, hogy mely jelöltek teljesítették az összes követelményt, addig nyíltan nem is beszélhetnek arról, hogy ki is jelentkezett a pályázatra.

A nyilvánosság előtt egyelőre az N1, a Nova S, a BK, az UNA televíziók, illetve a Pink Televízió két csatornájának a részvétele köztudott.  A Danas értesülései szerint az országos frekvenciaengedélyért folyó versenyben a Blic Televíziót elindítani szándékozó Ringier Kiadóvállalat részvétele is lehetséges Országos lefedettsége egyelőre négy televíziónak van. Ez pedig a Pink, a Happy TV, a Prva és a B92.

Az ötödik országos frekvencia a kilenc éve megszűnt Avala Televízió tulajdonában volt, a REM pedig azóta nem írta ki rá a pályázatot, illetve azóta sem képes választ adni arra, hogy miért nem osztotta ki ezt, illetve mikor tervezi kiírni rá a frekvenciapályázatot.

Željko Mitrović a Pink Televízió tulajdonosa a Danas napilapnak megerősítette, hogy a REM-től a már országos lefedettségű televíziós csatorna mellett még egy televíziójára kért országos lefedettséget, s ehhez be is nyújtotta a szükséges dokumentumokat.

A belgrádi napilap szerint a Vesti kábeltelevíziós csatornáról, illetve a Pink 3-as csatornájáról van szó.