Ledio Guni, a Fox News újságírója hétfőn egy tiranai kávézó előtt, egy tanár és egy tanuló szüleinek veszekedéséről tudósított, amikor is fizikailag bántalmazták. Az újságírót kiküldték a helyszínre, hogy élőben tudósítson az eseményről, de miközben kamerájával a televíziós csatorna vállalati személygépkocsijából történéseket felvételezte, egy ismeretlen személy egy széket dobott rá, majd pedig annak ellenére is folytatta az újságíró bántalmazását, hogy a sértett folyamatosan azt ismételgette, hogy újságíró. A helyszínen jelenlévő rendőrök és a járókelők közül senki sem sietett az újságíró védelmére. Nertila Spiri a Fox News Media tájékoztatási műsorainak az igazgatója az eset kapcsán kiemelte, hogy különösen a rendőrség tétlensége miatt aggódnak. Ugyanakkor az újságíró elleni támadásról egy, a veszekedésről szóló hivatalos rendőrségi közlemény sem tett említést.

Blerjana Bino, a SafeJournalists oknyomozó hálózat kutatója szerint „egy újságírók és médiamunkatársak elleni erőszak sem tolerálható és nem is szabad tolerálni, figyelembe véve azt, hogy az újságírók védelmére tett védőintézkedések igencsak korlátozottak”

0A Nyugat Balkán területén 8200 tagot számláló Safejournalists oknyomozó hálózat szolidaritását fejezi ki az albán kollégák irányába és elitéli a Ledio Guni elleni támadást és egyben arra kéri a törvényeket végrehajtó szerveket, hogy megfelelő módon vizsgálják ki az esetet, nyilvánosságot pedig tájékoztassák a vizsgálatuk eredményéről – hangsúlyozta ki Blerjana Bino.