A brit lap szerint nem megfelelően foglalkozott a történtekkel a magyar sajtó egy jelentős, főleg kormányközeli része, és ezen már meg sem lehet lepődni.

„Több magyarországi sajtóorgánum nem – vagy csak minimális mértékben – említette a szurkolók

rendőrökkel történő összecsapását a kedd esti mérkőzésen” – írja a brit The Guardian a „Nothing to see: how pro-government Hungarian media reported Wembley violence” című írásában (Nincs itt semmi látnivaló: hogyan tudósított a magyar kormánypárti média a WembHír ley erőszakről)

A keddi, október 12-i magyar-angol összecsapáson a magyar szektorban verekedés alakult ki, melyet a brit rendőrségnek kellett megfékeznie.

A The Guardian következőképp kommentálja a kormányközeli magyar sajtó reagálását az eseményekre:

„Mivel a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor és szövetségesei az ország médiájának csaknem 90 százalékát birtokolják, talán nem meglepő, hogy a sajtó nagy része igyekezett a magyar szurkolókat felmenteni a vád alól, vagy egyáltalán nem említeni a kedd esti wembley-i bajokat”.

Kiemelték a Magyar Nemzet és az Origo tudósítását is; előbbi lap úgy fogalmazott „Angol módi: gumibottal, viperával a demokráciáért” című cikkében, hogy „az angol média persze kéjesen botránkozik meg a magyar drukkerek viselkedésén, s természetesen Orbán Viktor felelősségét is felemlegeti”, míg az Origo kapcsán a címadást („Gumibotokkal verték a magyar szurkolókat az angol rendőrök”) sérelmezték. Hozzátették: hasonló érzelmű véleményeket osztott meg a Hír TV, de például a Goal és a Blikk is. (A The Guardian által mások mellett bírált Blikk valójában nem tekinthető kormányközelinek, a Blikk a Ringier terméke.)

A The Guardian szerint az ellenzéki lapok, mint például a HVG.hu és a 444.hu, „egyértelműen Magyarország ultráit hibáztatták”, míg a Nemzeti Sport Online-nak „nem volt dedikált története a közelharcról, pusztán csak érintőlegesen említették meg, vagy sehogy sem – ahogyan tett sok más kiadó is”.