Dragoljub Simonović, Milan Jovanović újságíró házának a felgyújtását elrendelő egykori grockai polgármester múlt hétfőn a zabelai fegyházban elkezdte négyéves börtönbüntetésének a letöltését – tette közzé a belgrádi Danas napilap.

A sértett újságíró ,miután értesült Jovanović börtönbe vonulásáról, a Szerbiai Újságírók Egyesülete (UNS) internetes oldalának azt nyilatkozta, hogy végre eljött annak ideje, hogy az igazságügy végre el kezdte végezni a feladatát és védelmezni kezdte az újságírókat.

Én a fiatal kollégák miatt örülök ennek, mivel ezek után szabadabban írhatnak. Simonovićot és a többieket elérte a törvény keze, azonban elégedetlen vagyok a rájuk kirótt büntetés súlyosságával – nyilatkozta az újságíró, akinek a házát 2018. december 12-re virradó éjszaka felgyújtották az akkor még Grocka polgármesterének a tisztségét viselő Simonović utasítására.

A bírósági eljárás során az egykori polgármester mellett a bíróság Vladimir Mihailovićot három éves, Igor Novakovićot 2,5 éves, míg a jelenleg is szökésben lévő Aleksandar Marinkovićot, közvetlen elkövetőként négy éves börtönbüntetés letöltésére ítélték.

Novaković és Mihailović Padinska Skelán töltik börtönbüntetésüket.