A Szerbiai Újságírók Egyesülete (UNS) a tiltakozását fejezte ki a szerb kormány azon álláspontja ellen, miszerint a mezőgazdasági termelőkkel ma Kiszácson folytatott tárgyalásokról nem tudósíthattak a „A politikai- és nem mezőgazdasági műsort sugárzó médiumok “. Еzzzel ugyanis az N1 és a Nova televíziós csatornák és a 021.rs hírportál  munkatársai számára képtelenné tették az események követését. Az újságíróegyesület azt követelte, hogy az összes, az esemény iránt érdeklődő médium számára tegyék lehetővé a tudósítást.

Az UNS számára úgyszintén elfogadhatatlan a mezőgazdasági termelők válasza a kormány álláspontjára, miszerint a Pink, a Happy és az Informer televíziós csatornák munkatársai se lehessenek a miniszterelnök kiséretében.

Az UNS a feleket emlékeztette, hogy a közérdekű tájékoztatásról és a médiáról szóló törvény tiltja a médiumok szerkesztőinek és újságíróinak közvetett vagy pedig közvetlen különösen amennyiben ezt politikai irányultságuk és meggyőződésükan, vagy egyéb személyes jellemzőik miatt követik el ellenük.