Az elmúlt héten kétszer is rátámadtak Danijel Radićra, a nagybecskereki KTV tulajdonosára – tette közzé a belgrádi Danas napilap.

A helyi televízió tulajdonosa szerint először egy kávézóban történt egy incidens, ami után tíz személy kezükben fejszékkel és botokkal vette őt üldözőbe a város utcáin, pénteken pedig egyike az üldözői közül sértegetni kezdte és kétszer is pofon vágta. Tegnap pedig személygépkocsijának a kerekeit rögzítő csavarokat csavarták ki ismeretlen elkövetők.

Radić szerint az ellene elkövetett támadásoknak politikaI háttere van, mivel televízióján sugárzott tudósítások nem kedvezőek a Szerb Haladó Párt (SNS) számára.

Radić kijelentette, hogy ő és családja nem először van kitéve nyomásgyakorlásnak, mivel korábban már a közösségi oldalakon keresztül is megfenyegették a helyi tisztségviselőkkel kapcsolatban álló személyek.

A Szerb Újságírók Egyesülete (UNS) felszólította a rendőrséget, hogy derítsék ki csavarta ki a személygépkocsijának a kerekeit rögzítő csavarokat és vonják felelősségre a KTV tulajdonosára támadó személyeket.

Az UNS közleménye szerint elfogadhatatlan bármilyen újságírók és a médiaszakemberek biztonságát fenyegető cselekedet, amelyeknek az elkövetőit meg kell büntetni.

Danijel Radić egyben a Szerb Radikális Párt (SRS) tartományi parlamenti képviselője is.