Az Országházban hatodik alkalommal osztották ki  az úgynevezett Érték és Minőség Nagydíjakat, a kitüntetettek között idén is voltak sajtótermékek és médiaszolgáltatók képviselői – tette közzé a Media1.hu.

A gazdasági és kulturális szektor 40 kiválasztottjának az idén a a parlament KDNP-s alelnöke és az agrárminisztérium fideszes államtitkára osztotta ki az Érték és Minőség Nagydíj nevű kitüntetést. Az elmúlt évekhez hasonlóan a díjazottak között most is voltak olyanok,akik a kormánypárti médiában végzett munkájukkal érdemelték ki a díj valamelyik fokozatát – derült ki az eseményről kiadott közleményből.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Média Nagykövete Díjat kapta meg Gecse Vivien (korábbi nevén Szalai Vivien), a TV2 hírigazgatója. Évek óta hozzá tartozik a többi közt a Tények című műsor, amelyben a Fővárosi Ítélőtáblán született döntés alapján a korábbi hazugságaik miatt 16 helyreigazítást kellett egymás után beolvasni májusban.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíjat kapott a HírTV Hír és Magazin műsorainak szerkesztősége. A képhamisítási botránya miatt is hírhedt kormánypárti csatornát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa júniusban pénzbüntetésre ítélte a Sajtóklub című műsorukban elhangzott kirekesztő tartalom miatt.

Ugyanezt a nívódíjat kapta meg a Magyar Távirati Iroda (MTI) alkotógárdája is. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint az állami hírügynökség valótlanságokat közölt az Átlátszóról januárban.

Szintén megkapta az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíját a Mediaworks Tömeglapok Divízió Aktuál Szerkesztősége. A fideszes médiaalapítvány, a KESMA / Mediaworks bulvárlapjai közé tartozik a Bors, a Ripost és a Metropol is. Utóbbi a múlt héten két alkalommal is kénytelen volt beismerni, hogy hazugságokat terjesztett, és felsült azzal a propagandakampányával is, amit Budapest főpolgármestere ellen indítottak.