A tavaly és tavalyelőtt is ismeretlen személyek által megfenyegetett újságíró tegnap a Twitteren egy @goran63030358 néven bemutatkozó felhasználótól kapott egy üzenetet, amiben azt írták neki, hogy homlokához pisztolyt kell szorítani és k­ülönösebb lelkiismeretfurdalás nélkül meg kellene húzni a ravaszt.

Miután az újságíró azt válaszolta, hogy ezt jelenti az ügyészségnek, a felhasználó azt üzente, hogy a LMBTQ közösség összes tagját nyilvánosan ki kellene végezni.

Jovović az őt ért fenyegetést jelentette a csúcstechnológiás bűntényekkel foglalkozó ügyészségnek és elmondása szerint ezt követően egy hölgy felhívta őt az ügyészségről és azt mondta neki, hogy az ügyészség dolgozik a vele szemben korábban elkövetett fenyegetéseken, ami lényegében azt jelenti, hogy nem 2021 óta nem történt előrelépés a nyomozásban.

A Szerbiai Újságírók Egyesülete (UNS) elítélte a Jovovićtyal szembeni, Twitteren keresztül kapott fenyegetéseket és felszólítják a csúcstechnológiás bűncselekményekkel foglalkozó ügyészséget, hogy indítson eljárást az őt megfenyegető személyekkel szemben.

Jovovićot először 2021. októberében fenyegették meg először, amikor is az Informerben és más kormányhoz közeli bulvárlapban közzétették egyik Facebookos bejegyzését, amelyen egy koszovói zászlót ábrázoló emotikon is látható.

A Nova S újságíróját 2022. januárjának az első napjaiban is megfenyegették, amikor is azt üzenték neki, hogy amennyiben összefutnak vele az utcán, a szemeit a torkába nyomják, e mellett pedig nagymamáját is fenyegetés érte.