Az idén, fennállásának 80. évfordulóját ünneplő újvidéki napilap szerkesztősége a mai nap folyamán bejelentette, hogy több mint hatvan év után kiköltözik a Felszabadulás sugárúton lévő épületéből.

“Kiköltözünk a saját házunkból, az épületből, amit a múlt század hatvanas éveiben építettek fel és költöztettek be, és amelyik a későbbiekben Újvidék egyik szimbólumává vált”. A Felszabadulás téren, a Futaki piac mellett lévő tízemeletes épületet a Dnevnik napilap miatt építették fel és az újság későbbi kiadványainak és a vállalatnak a gerincét jelentette” jelent meg egy közleményben a napilap mai számának címoldalán, amiben ezt írták: “A polgárok előszeretettel látogattak el a 10. emeletre, hogy igyanak és megegyenek valamit, hogy itt találkozzanak Mika Antićtyal (Miroslav „Mika” Antić (1932-1986) szerb költő, drámaíró, újságíró, forgatókönyíró, képzőművész és filmrendező, a jugoszláv fekete hullámos filmgyártás vezető személyisége) és a többi újvidéki bohémmal, irodalmárral, tollforgatókkal, akiket a Dnevnik magához ölelt, az olvasók pedig megszerettek. Azóta szinte minden elmúlt, sok minden eltűnt, az emberek, az akkoriban nagy állam is, és a Dnevnik cég akkori kiadói vállalkozása is leszűkült. No meg a nyomda sincs már”

Az épületet a helybeli Galens építkezési vállalat vásárolta meg, aki az épületet újjá szándékozza építeni és a tizedik fölé még két emelet felépítését tervezik, míg a Dnevnik kétemeletes nyomdája helyén egy 12 emeletes épületet építenek fel.

Érdekességként a Dnevnik napilap vagyonának 55 százaléka a műsorát szerb  nyelven sugárzó Újvidéki TV (Novosadski TV), 45 százaléka pedig a fentiekben megemlített építkezési vállalat tulajdonában van. amelyet nem egy kétes üzleteléssel köt össze a szerbiai független média. (Forrás : Cenzolovka.rs)

A Dnevnik a Mihajlo Pupin sugárút 6-os szám alatt lévő épületbe költözik.