A műsorvezető-szerkesztő a Media1-nek nyilatkozva elmondta ugyan, hogy a műsorban is tettek arra való utalást, hogy nem teljesen biztosak a felvételek hitelességében, ugyanakkor most, a friss információk birtokában elnézést kérnek mindenkitől. Egyébként a műsorban a videót elemző harcászati és Oroszország-szakértőnek, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen dolgozó Rácz Andrásnak sem voltak kételyei a felvételek hitelessége kapcsán.

A Mandiner.hu-nak Szikora Márk, az esport1.hu nevű, számítógépes játékokkal, e-sporttal foglalkozó oldal munkatársa beszélt arról, hogy az ukránoknak az orosz tankok ellen Bayraktar harci drónokkal történő védekezését szemléltető videó szerinte az ARMA 3-ból származik, de előzőleg néhány kommentelő is felfigyelt már a hasonlóságokra, és szóvá is tette azt néhány internetes fórumon.

Az ATV Heti Napló műsorában bemutatott „drónfelvétel” 

Rácz András a hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy Egyrészt sajnos semmiféle tapasztalata nincs ilyen játékokkal, másrészt a négy vizsgált felvételből leginkább a harmadikat és a negyediket találta érdekesnek. Harmadrészt eszébe sem jutott, hogy ilyen gond lehet a videóval és ebből a szempontból kétségtelen, hogy felületes volt, mert nem vette észre, hogy az első videó nem valódi, hanem – amint arra utólag kommentelők hívták fel a figyelmemet – egy számítógépes játékból származik.

Az ARMA 3 PC játékból származó jelenet.