A CNN helyszínen készült két videóra, nyolc szemtanúra, egy hangelemzőre és egy robbanófegyver-szakértőre hivatkozva az írja, hogy s birtokába került felvételek bizonyítékai annak, hogy május 11-én Dzseninben az izraeli erők szándékosan vették célba és lőtték agyon Sirín Abu Aklát, az al-Dzsazíra ismert riporterét. Az amerikai hírtelevízió hosszú riportban szakértők segítségével elemezte a fotókat és videókat

Az egyik, egy, a CNN-nek 16 perces videót átnyújtó szemtanú a riportban azt mondta, hogy ellentétben az izraeli erők állításával, aznap a térségben egyáltalán nem tartózkodtak palesztin szélsőségesek, így összetűzések sem voltak az izraeli katonákkal.

Egyáltalán nem számítottak lövöldözésre, mert az a kb. tíz fős csoport, amellyel ő is mozgott, csak az újságírókkal beszélgetett. A videó hetedik perce körül azonban, miközben a a négyfős al-Dzsazíra stáb a katonák felé sétált, hogy megmutassák, újságíróként vannak ott, azok elkezdenek lőni rájuk. Azokat, akik a földre zuhant Abu Aklának megpróbáltak segíteni, tovább lőtték. A lövés a nőt a sisakja és a golyóálló mellénye között, a fülénél érte.

Többek közt egy biztonsági szakértő is elemezte a riporter halálának helyszínén készült fotókat, és a látható lövésnyomok alapján azt mondta, ez nem sortűz volt, ami véletlenül eltalálta, hanem kifejezetten célba vették, és egyenesen onnan indították a lövést, ahol az izraeli katonai autók álltak az utcában.

Izrael egyébként néhány napja azt közölte, nem indít büntetőeljárást Sirín Abu Akla meggyilkolásának ügyében.