Luis Enrique Ramirez Ramos (59) mexikói fotóriporter holttestére az ország északi részén lévő Sinaola állam fővárosának Culiacan hulladéklerakótelepének közelében lévő földesút mellett bukkantak. Ő a kilencedik újságíró, akit az idén megöltek és ezért a háborús övezetek mellett Mexikó számít a világ legveszélyesebb országának az újságírók és a fotóriporterek számára.

A „Fuentes Fidedignas (Megbízható forrás)” hírportál, akinek Ramirez Ramos dolgozott közzé tette, hogy az újságírót korábban otthona közelében elrabolták. A hírportál túlnyomó részt a drogkartellek tevékenységével foglalkozott, de emellett politikusokról is írtak oknyomozó írásokat, ami Mexikóban úgyszintén veszélyes lehet.

Az Újságírók védelmével foglalkozó bizottság felszólította a mexikói hatóságokat, hogy sürgősen indítsanak nyomozást e gyilkosság kapcsán is.

Mexikó szövetségi kormányát egyébként korábban is bírálat érte, hogy nem folytat megelőző tevékenységet és nem kellőképpen vizsgálja ki az újságírók ellen elkövetett gyilkosságokat.