A Németh Szilárdot ismételten legyőző ellenzéki politikus úgy érzi, a független médiától nem várható el, hogy pártpropagandát toljon, hiszen nem ez a dolga és egy HírTV felépítésének a mintájára ellenzéki médiahátország kiépítését szorgalmazza.

A 444.hu-nak adott interjújában Szabó Szabolcs  felidézte: a 2019-es önkormányzati választás után, mivel több jelentős település vezetését is ellenzékiek vették át, szó volt arról, hogy az önkormányzati média egyfajta összecsatolásával kialakítanak egy független önkormányzati hírrendszert – ez azonban gyakorlatilag elmaradt.

Szabó szerint ennek is következményeként, továbbra is jelen van egy egy nagy fideszes propaganda, amit nem tekint újságírásnak, és adott egy viszonylag szűk független média, és nincsen ellenzéki média” Példaként azt hozta fel, ahogyan a Fidesz a 2002-es választási vereség után arra kérte a szavazóit, hogy adakozzanak, és felépítették a HírTV-t. Szabó szerint ez a médiaháttér csak egy kis elem, viszont ennek is van jelentősége.