A Vajdasági Független Újságírók Egyesülete (NDNV) igazgatóbizottságának mai gyűlésén, miután Sinkovics Norbert eddigi elnök szakmai és magánjellegű okok miatt eldöntötte, hogy visszavonul erről a tisztségről, Slađana Gluščević újságírónőt választották meg.

Slađana Gluščević az első nő, aki az egykori Jugoszlávia legidősebb független újságíró egyesületének az élére került. Újságíróként hosszú éveken keresztül elsősorban a mezőgazdasági történésekkel foglalkozott, elemezve e gazdasági ágazat gondjait és modelljeit. Glušević az Agrosmart – Rurális fejlődés központjának az alapítója is egyben, aminek a tagjai média-, mezőgazdasági és Európai Uniós Alapítványok szakértői.

Az egyesület igazgatóbizottsága ugyanezen az ülésen elfogadta az NDNV alelnökének, Maja Leđenacnak a lemondását, aki helyett Branka Dragović újságírónőt nevezték ki.

Az egyesület igazgatóbizottsága Miloš Katić, a végrehajtó bizottság eddigi, lemondását benyújtó elnöke helyett Veljko Milić ügyvezető igazgatót nevezte ki.

Az NDNV igazgatóbizottsága Sinkovicsnak, Leđenacnak és Katićnek megköszönte eddigi tevékenységüket és üdvözölte döntésüket, hogy az elkövetkezőkben is az egyesület tagjai maradnak.