Minden jel arra mutat, hogy nem teljesen a semmibe vágtak fejest az erdélyi hírportál munkatársai, ugyanis a Media1.hu információi szerint szerint a 23 éve működő erdélyi Transindex.ro tömeges távozással, egyszerre, a mai napon felmondó munkatársai a magyar Index.hu egykori munkatársai által 2020-ban megalapított Telex.hu stábjával fognak közösen együtt dolgozni.

Akad a távozó transindexesek között egy kivétel is, Kulcsár Árpád, aki a Transindex volt stábjából nem a Telex erdélyi projektjéhez, hanem az Azonnali.hu-hoz igazol.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a tervezett projekt Transtelex néven indul-e el, mindenesetre ezt sejteti, a transtelex.ro és a transtelex.hu címeket még a múlt év novemberében beregisztrálta valaki.

Mint ahogyan a Sajtószabadság Alapítvány néhány órával ezelőtt beszámolt: a Transindex.ro munkatársai politikai okokkal magyarázták felmondásukat. Azt írták, hogy munkahelyükön a munkájuk ellehetetlenült, és a munka tovább már nem folytatható, és nem hajlandók valamilyen politikai érdek mentén folytatni a munkájukat. Megemlítették azt is, milyen súlyos gondok vannak az erdélyi magyar szólásszabadsággal és nyilvánossággal.