Idén júniusban jelentette be Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója, hogy új online hírszolgáltatás elindítását tervezi az általa vezetett médiavállalat. A vezérigazgató akkor még nem nevezte meg az új portál nevét, és azt sem mondta el, mikorra tervezik az elindítását,

Az új oldalra való átálláson hosszú ideje dolgozott az RTL stábja, így a mostani kiélesítéskor a publikum máris számos híranyaggal találkozhat az oldalon. Mint arról beszámoltunk már, a főszerkesztő munkáját 30 fős szerkesztőségi stáb segíti, és három felelős szerkesztő között osztják szét a napokat.

Az oldal szerkesztőségének az élére Bordás Gábor került, mellette pedig Rácz Johannát, Gyömöre Mátét  Angyal Gábort nevezték ki felelős szerkesztőknek.

A most elindult RTL.hu működését egyfajta kettősség jellemzi: egyszerre vannak jelen a hírtartalmak különböző tematikák mentén, szöveges és videós formában, valamint érhetők el RTL-es műsorok, például a Híradó és a Fókusz valamennyi anyaga.

 

Az RTL.hu tartalmai belföld, külföld, baleset/bűnügy, bulvár, tudomány/tech, kultúra, és sport tematika mentén készülnek. Úgy alakítják ki a működést, hogy a különböző tudósítások, hírek egy része már előbb is elérhető lesz, minthogy a Híradóban adásba kerülnének.

A szerkesztőség különböző saját anyagokat és tényfeltárásokat is közöl majd. Lesz, amikor ezt szöveges formában és lesz, amikor videóval teszik majd meg – mindig aszerint, hogy épp melyik a legideálisabb megoldás.

Az új RTL.hu oldalon egyébként a megnyitott videók lejátszása akkor sem szakad meg, ha a felhasználó az oldalon belül különféle egyéb tartalmakat, például cikkeket nyit meg. A különféle RTL-es műsorokat műsorújság, és különböző egyéb tartalmak is támogatják majd.