Szergej Szatyukot, a Jezsednevnik (Yezhednevnik (ej.by)) szerkesztőjét a mai nap folyamán tartóztatták le családi házának az átkutatása után. Szatyukovot kenőpénz elfogadásának a vádjával vezették elő. Az újságíró tagadta az ellene felhozott vádat – mesélte a testvére. Az újságírót akár 10 éves börtönbüntetésre is elítélhetik. Szatyuk letartóztatásával egyidőben a hírportált is blokkolták. Szatyuk a 30. Újságíró, akit a fehérorosz hatóságok őrizetbe vettek, a tárgyalására vár, vagy pedig a börtönbüntetését tölti.

Andrej Basztunyec a Belarusz Újságíró Szövetség elnöke Szatyuk letartóztatása kapcsán az Associated Press hírügynökségnek nyilatkozva kihangsúlyozta, hogy az újságírás Fehéroroszországban az egyik legveszélyesebb foglalkozássá vált és Európa területén ebben az országban legveszélyeztetettebb a sajtószabadság.

Szatyukov hírportálja rendszeresen tudósított azokról a kormányellenes tüntetésekről, amelyek az elnökválasztás eredményének a közzététele után törtek ki tavaly augusztusban az ország területén, és aminek az eredményét a belarusz ellenzék és a Nyugat nem ismert el és elcsaltnak tekint a mai napig.