A tegnapi nap folyamán, túlterheléses támadás miatt, hosszú órákon keresztül a Klubrádió adását nem lehetett hallgatni, a mai napon pedig a Népszavát is DDoS támadás érte.

A Klubrádió, melynek adása februári frekvenciavesztése óta kizárólag az interneten érhető el, csütörtök este viszont a rádióállomás a Facebook-oldalán számolt be az ellene írányuló újabb támadástól.

A Média1.hu tudomása szerint a probléma már Bolgár György betelefonálós műsora, a Megbeszéljük alatt jelentkezett, de később is megmaradt a probléma, rengeteg telefonhívás érkezett emiatt a hallgatóktól a szerkesztőségbe. Az adás a támadás miatt még este 20 óra magasságában is csak a YouTube-on volt elérhető, ám ez is csak a magyarországi hallgatók számára, de voltak olyan visszajelzések is, amelyek szerint ott is problémát észleltek a működésben.

Olyan túlterheléses (DDoS) támadásról van szó, melynek lényege, hogy hackerek extrém nagy terheléssel eltömítik az adott szolgáltatás, jelen esetben a Klubrádió kapacitásait, megbénítva a működést. Az elmúlt hetekben számos magyarországi weboldalt ért hasonló támadás, beleértve a Klubrádiót is.

A Népszava internetes oldalát ma, kora esti órákban támadták meg. A Népszava egyik munkatársa a Media1-nek elmondta: nagyjából 18 óra után halt le az oldal először pénteken. Körülbelül 2 órával később egy ideig újra működött az oldal, de azután ismét jelentkezett a probléma.