Pero Jovovićnak a Twitteren és az Instagramon keresztül fenyegették meg, miután az Informerben és más kormányhoz közeli bulvárlapban közzétették egyik Facebookos bejegyzését, amelyen egy koszovói zászlót ábrázoló emotikon is látható.

A fent megnevezett kormányközeli tabloid indította el az újságíró elleni lejáratókampányt, amikor is közzétették a Nova.rs magánoldalán lévő bejegyzést. Ezt követően erről a „botrányról” szóló bejegyzést az Objektiv és a Republika.rs hírpportálok is átvették, ezt követően pedig számos rosszindulatú üzenetet kapott a közösségi oldalakon.

Pero Jovović a Cenzolovkának azt nyilatkozta, hogy a bulvárlapok az írásaikkal célkeresztbe vették, mintha ő támogatná a független Koszovót, s hozzáfűzte, hogy tegnap este óta a legfélelmetesebb sértéseknek és fenyegetéseknek van kitéve.

–Újra azt írják, azt kívánják, hogy rákbetegségben haljak meg, a meglincselésemre buzdítanak és azt írják, hogy eljött a „disznóölés” ideje és el szeretnének űzni Szerbiából, s hogy az Isten nevében halok meg – magyarázta a Nova.rs munkatársa.

„Leszúrom az édesanyádat szögesdróttal, bőröndbe csomagolom és lerúgom a Kínai falról, hogy te a fal alatt elkapjad”, „Szemét b.zi áruló” –írták az újságíróknak, s ez csak néhány a számára címzett fenyegetések és sértegetések közül.

Pero Jovović a Cenzolovkának elmondta, hogy az LGBT közösségről szóló írásai és más okok miatt eddig is kapott fenyegetéseket.

–Tavaly decemberben egy, a koronavírus járvány ideje és a gyülekezési tilalom alatt, különböző tömeges rendezvényeket szervező egyházról készített írásaim miatt  fenyegettek meg és nyilvánosan közzétették lakcímemet is – mesélte a Nova.rs munkatársa, aki azt is megjegyezte, hogy az őt ért internetes fenyegetéseket követően egyelőre nem érték őt fizikai támadások, de ez nem azt jelenti, hogy az elkövetkezőkben is ez lesz, mivel ezúttal közvetlen fenyegetéseket kapott, miszerint megvárják őt a belgrádi utcákon és ehhez hasonlókat.

Jovović megjegyezte, hogy nem szabad abban a hitben élni, hogy az internetes támadások normálisok és elfogadhatóak, ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy feljelentést tesz a támadások kapcsán.

–Remélem, hogy az intézmények reagálnak és megoldják az eseteket. Hinni szeretnék abban, hogy ilyen esetben az állam nem oszlik meg az elfogadhatóak és a nem elfogadhatóak között – jegyezte meg a Nova.rs újságírója.