A Bloomberg Media és a Telekom Szerbia többségi tulajdonában lévő Mtel Swiss a mai nap folyamán bejelentette az első – 2022 elejétől szerbiai, horvátországi, szlovéniai, Bosznia és hercegovinai és észak-macedóniai központokkal működő – Dél-kelet európai, pénzügyi és gazdasági témákkal foglakozó multiplatformos hálózat megalapításáról szóló szerződés aláírását.

A közleményük szerint a műsorának sugárzását a jövő év elejétől elkezdő Bloomberg Adria   televízión, nyomtatott és digitális médiumokon, illetve mobiltelefonokon és közösségi oldalakon keresztül gazdasági és üzleti híreket, elemzéseket és adatokat sugároz majd az üzleti döntéseket meghozó személyek és jövőbeni vezetők egyre nagyobb közössége számára.

A Bloomberg Adria az anyacég, vagyis a Bloomberg News a világ 120 országában tevékenykedő 2700 újságírójának és elemzőjének a munkájára hagyatkozik majd, amit a helyi hírekkel, s a világgazdaság, illetve a világpiac átfogó híreivel ötvöznek. A multiplatform repertoárja a Bloomberg News lefordított anyagaiból, illetve a Belgrádban, Zágrábban, Ljubljanában, Szarajevóban és Szkopjeban lévő központokban készített jelentésekből állnak majd– áll a közleményben.