Kirúgták a Gerényi Gábor és Ungár Péter LMP-s politikus érdekeltségében lévő Azonnali.hu hírportál egyik alapító főszerkesztőjét, Bukovics Martint. A bő egyhónapos felmondási időre azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól – számolt be az érintett oldal szerdán.

Az indokolás pontos tartalmáról titoktartási kötelezettségekre hivatkozva nem ír a lap, csak az Azonnali Média Kft. ügyvezetője, Kelemen Imola rövid nyilatkozatát idézték. Ez alapján „ismétlődő vezetői kommunikációs problémák, valamint hatáskörtúllépés” miatt szüntették meg az alapító főszerkesztő munkaviszonyát.

Bukovics Martin közölte: a felmondását jogszerűtlennek tartja, így munkaügyi pert indít az Azonnali Média Kft. ellen, és kifejezetten sajnálja, hogy a cég az eddigi legizgalmasabb németországi választási kampányban mond le a német anyanyelvű munkatársáról.

Bukovics Martin (Forrás: Telex.hu)

A másik alapító főszerkesztő, Bakó Bea március óta anyasági szabadságon van. Ő szerkesztési munkát jelenleg nem végez, néha közöl véleménycikkeket és elemzéseket az Azonnalin.

Kedd délután Gerényi Gábor kisebbségi tulajdonos és Kelemen Imola ügyvezető szerkesztőségi ülésen számolt be a szerkesztőség tagjainak Bukovics Martin kirúgásáról. Arra hivatkoztak, hogy „sok lett a konfliktus” az elmúlt időszakban. A szerkesztőségi ülésre a másik alapító főszerkesztőt, a gyeden lévő Bakó Beát nem kapcsolták be Zoomon, az elhangzottakról utólag értesült a szerkesztőség tagjaitól.

Utólag Gerényi Gábor telefonon azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban: „nyilván nem egyedül döntöttem”.

Ez azért érdekes – írja a lapban a már említett Bakó Bea, a másik alapító főszerkesztő –, mert „Ungár Péter többségi tulajdonos, LMP-s országgyűlési képviselő, ő csak pénzügyi befektetőként van jelen a cég életében, most a kampányolással foglalkozik és nem tudja az ügyet érdemben kommentálni.”

Bakó Bea (Forrás: RTL.hu)

Arra a felvetésre, hogy meglehetősen gyanús, hogy egy előválasztási kampány alatt, egy választási kampány küszöbén rúgják ki a főszerkesztőt, Gerényi Gábor azt mondta: „most lett sok a konfliktus”, és azt is közölte, hogy hogy ideiglenesen Pintér Bence lesz a megbízott főszerkesztő. Ő korábban már dolgozott az Azonnali főszerkesztő-helyetteseként, majd külsősként szállított az Azonnalira cikkeket, miközben az Ungár Péter résztulajdonában álló Ugytudjuk.hu-nak dolgozik győri főmunkatársként.

Pintér Bence, az új megbízott főszerkesztő (Forrás: VIPCast.hu

Pintér azt mondta: szeretné, hogy a szerkesztőség maradjon és továbbra is működjön az Azonnali. Azt mondta: a megbízatása ideiglenes, addig tart, amíg végleges főszerkesztőt talál a cégvezetés. (A gyeden lévő Bakó Bea továbbra is főszerkesztő, de anyasági szabadsága alatt a napi munkában nem vesz részt.)

Bukovics Martin a jövővel kapcsolatban azt közölte a lappal: nagyon finomak a hosszúhetényi borok, aki pedig olvasni szeretne tőle akár már a németországi választásról, egy szeptemberben induló, fizetős hírlevélben teheti ezt majd meg.