A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át pénteken Huth Gergely, a bírósági adatok szerint évek óta a második legtöbb sajtópert elvesztő, jelenleg épp egy képhamisítási botrány miatt magyarázkodni kényszerülő PestiSrácok internetes oldal főszerkesztője, a Pesti TV programigazgatója. Rajta kívül, mások mellett az Elk*rtuk című film producere és a a KESMA egyik rádiósa is állami díjat kapott.

Az Érdemrend fokozatait olyanok kapják, akik a kultúra, a tudomány, a művészet, továbbá saját szakterületük terén – így Magyarország érdekeinek előmozdítása, az egyetemes emberi érdekek gyarapítása érdekében – példamutató tevékenységet folytattak. A kitüntetéseket minden esetben a köztársasági elnök adományozza.

A „példaértékű újságírásért” elismert Huth Gergely vezette kormánypárti PestiSrácok több éve a második legnagyobb hírhamisító médiumnak számít, legalábbis vesztett sajtóperei száma tekintetében csak az Origo bukott el több sajtópert az elmúlt években a Fővárosi Törvényszék adatai szerint. A PestiSrácok kapcsán épp pénteken derült ki, hogy Lovas Zoltán újságíró egyik személyes, családi fotóját felhasználta és azt meghamisítva közölte. Lovas emiatt pert indít a PestiSrácok ellen.

A Pesti TV nézettsége rendkívül alacsony. A tévétársaságnál nemrég Vaszily Miklós vizsgálatot indított-írja a Média1.hu