Épp hogy elindult az RTL Klub megszűnő tévésorozatát elbúcsúztató közterületi plakátkampány, a plakátokat ki kellett takarni a csütörtöktől hatályba lépő új törvény alapján, mert az korlátozza a homoszexualitás megjelenítését a médiában és a reklámokban –írja a Média1.hu

Egy, a sorozat korábbi, 2018-ban bemutatott jelenetét bemutató plakátokkal az a „baj”, hogy azon két meleg szereplő házasságot köt egymással.

Az eredeti Barátok Közt plakát (Forrás: Média1.hu)

A plakát e részét kitakarták, mert az ellenkezik a kritikusai szerint z orosz propagandatörvény mintájára létrejött új törvényi szabályozással, ami összemossa a homoszexualitást a bűncselekménynek számító pedofíliával, és korlátozza a nem heteroszexuális emberek médiamegjelenését.

A plakáton most ez a fejléc szöveg megmaradt: Mindig emlékezni fogunk, hogy a család, az család. 2018, viszont alatta, a házasságot kötő két férfi szereplő már nem látszik, hanem egy szöveg, amelyben tájékoztatják az embereket arról, hogy  a június 15-én elfogadott homofób pedofiltörvény értelmében a jelenetet július 8-tól, csütörtöktől már nem szabad megmutatni amiatt, hogy homoszexuálist jelenít meg, és a hirdetést akár 18 éven aluliak is láthatták volna a megállókban.

A kitakart részen lévő üzenetben az RTL újra kifejezésre juttatja, hogy szerinte az új szabályozás aggasztó, a törvény súlyosan sérti a szólásszabadságot, és hátrányosan érinti a társadalom nem heteroszexuális tagjait.