Veselin Simonović, az United Media Digital igazgatója szerint a ma megjelent Nova napilap első számát országszerte szétkapkodták, s ezért holnapra megnövelik a példányszámát.

Simonović az N1-nek nyilatkozva elmondta, hogy Eszéken, a Glas Slavonije napilap nyomdájában nyomtatott Nova terjesztésével voltak ugyan gondok, de megoldották ezeket.

–Az országhatár átlépését követően elég sok várost sikerült ellátni a napilappal, de voltak olyan települések, ahova nem sikerült eljutnunk, de oda újságokkal teli autóval elküldtük a lapterjesztőinket és ezeket is lefedtük, holnap pedig a napilap példányszámát is megnöveljük, mert óriási az érdeklődés. Az újságárusoknál szinte az összes példány elkelt, s ezért is növelünk a példányszámon, hogy mindenki megvehesse, aki ezt a napilapot szeretné olvasni – jegyezte meg az United Media Digital igazgatója

Emlékeztetőként a Nova napilapot azért nyomtatják Horvátországban, mert egy kivételével egy hazai nyomda sem merte elvállalni a nyomtatását. Simonović szerint az összes nyomdát felkeresték, de az újvidéki Forum nyomda kivételével mindegyik elutasította ajánlatukat, ez utóbbi pedig műszakilag képtelen volt teljesíteni az United Media igényeit. Külföldön az eszéki nyomda árajánlata volt a legkedvezményesebb, s ezért az elkövetkezőkben itt nyomtatják a napilapot.

Az új szerb napilap 29 dináros áron az egész ország területén hetente hat alkalommal jelenik meg 32 oldalon.