Hosszas várakozás után a szerb olvasók végre-valahára kezükbe vehetik és olvashatják a Nova napilapot. Az United Media első nyomtatott kiadványát, amely a szerkesztőségéének a szavai szerint pontos és hiteles híreket közöl majd.

A napilap megjelentetését ugyan már korábban bejelentette a kiadója, de a Nova nyomtatása elé előre nem látott akadályok gördültek. Ugyanis egyet kivéve az összes szerbiai nyomdavállalat elutasította a napilap kinyomtatását, az újvidéki Forum nyomdának pedig nem voltak adottak a technikai feltételei a teljesen színesben megjelenő napilap kinyomtatására. Ennek ellenére a napilap szerkesztősége és kiadójának külföldön sikerült nyomdát találnia.

„Mivel úgy véltük, hogy a bulvárlapok által dominált és a politikai visszaélésekre is felhasznált médiapiacon szükség van egy kimért, független és objektív médiumra, ami az emberek hétköznapjaira oly lényeges, különböző témákról rántja majd le a leplet” – áll a közleményükben.

Mint ahogyan Sajtószabadság Alapítvány  oldalain is szóltunk róla, egy szerbiai nyomdavállalat sem merte elvállalni az új napilap kinyomtatását, ezért a Nova kiadója külföldön, a horvátországi Eszéken nyomtaj ki lapot, majd pedig Szerbia-szerte terjesztik. A napilap 29 dináros áron az egész ország területén hetente hat alkalommal jelenik meg 32 oldalon, s a szerkesztősége azt ígéri, hogy olyan történeteket is megjelentettnek, amikről mások hallani sem akarnak, de híreket közöl majd a kultúra és a szórakozás világából, ahogyan lehoz majd exkluzív interjúkat sport világából is.