Az idén többek között a Direkt36 oknyomozó portál újságíróját gátolták meg, hogy bemenjen a miniszterelnök rendhagyó sajtótájékoztatójára, – írja a 444.hu, de nem járt szerencsével a Magyar Hang tudósítója sem.

Nekik az utcán sikerült megkérdezniük a miniszterelnököt, hogy miért nem engedik be őket, amire Orbán némi viccelődés után (mely szerint reméli őt magát azért majd beengedik) azt válaszolta:

–A sajttájokat nem én szervezem, én csak beszélek.

Időközben a Hócipő fotósa is jelezte, hogy indoklás nélkül nem engedték be, pedig ő is időben regisztrált.

A Média1.hu szerint hírportáljukon már többször is megírták, hogy újságírókat zárnak ki a miniszterelnök sajtótájékoztatóiról. 2019-ben nyolc szerkesztőséget helyhiányra hivatkozva, majd egy évvel később a tavalyi Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédére hasonló indokkal nem jutott be a Magyar Hang munkatársa, a 24.hu-nak pedig éppen csak az utolsó pillanatban adott helyet a sajtótájékoztatót szervező Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Korábban a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) tiltakozott a sajtó kizárása kapcsán, melyet kétszeresen is jogsértőnek neveztek, de úgy tűnik, nem talált meghallgattatásra a TASZ nyilatkozata.