Civilizált európai államban bizonyára nem folyt még olyan erőteljes állami lejárató kampány egyetlen személy ellen, mint amit a magyar kormány művel Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László parlamenti elnök, Áder János államfő, Lázár János és Kósa Lajos (jelenlegi és leendő) miniszterek, Kovács Zoltán kormányszóvivő, Szájer József (az orbáni alkotmány szerzője) és más hatalmasságok egykori jótevőjével, Soros György milliárdossal.

A magyarországi állami tévécsatornák megkezdték a kormány legújabb „nemzeti konzultációjának” reklámozását. Először a meccsek szünetében indult el az állami és pártpropaganda, amelynek az a célja, hogy minél több ember visszaküldje majd a szokás szerint rávezető kérdésekkel megtömött íveket.

A tévéreklám borzalmasan ijesztő dolgokat állít Soros György „gonosz tervéről”, úgyhogy szinte biztosra vehető a nagyarányú kormánygyőzelem, mint ahogyan a legutóbbi – érvénytelen – menekültügyi referendumon is a menekültellenesség csúcsosodott ki. Az is jellemző, hogy a Soros-tervnek nevezett rémületkeltő „adatok” semmilyen módon nincsenek eredeti forrásokhoz kötve: a „zemberek” dolga, hogy elhiggyék és buzgón rábólintsanak arra, amit a pártpropaganda adagol nekik.