Ana Novakovićot, az N1 tudósítójának az egyik sértettként kezelt, Benjamin Hasanagić édesapja kínált pénzt a a jovanjicai marihuánaültetvényt leleplező rendőrfelügyelő ellen zajló bírósági tárgyalás kellős közepén írja a Vreme közéleti hetilap.

Hasanagić édesapja az újságíró mögött ült, a tárgyalást követő polgároknak szánt területen, alig néhány méterre a tárgyalást vezető bírótól. A sértett édesapja, miután megkérdezte az újságírónőt, akarja-e, hogy fizessen egy cikkért, ujjainak a mozdulataival pedig a pénz számolását jelezte. Az újságírónő nagyon feldühödött és a tárgyalást félbeszakítva hangosan ráripakodott az illetőre, hogy szégyellje magát, majd pedig a következőket mondta:

Szégyelled, vagy pedig nem szégyelled magadat? És a tárgyalóteremben és í bíró előtt szólítasz meg! Hogy nem szégyelled magadat emiatt!”

Mindenki elhallgatott egy pillanatra. A magát és szakmáját magáénak tartó N1 újságíró nyilvánosan védekezett az egész igazságszolgáltatás előtt. Ekkor a tárgyalást vezető Milan Grkinić bíró megkérdezte, hogy miről is van szó, akinek az újságírónő elmagyarázta, hogy Hasanagić édesapja

pénzt kínált fel neki egy cikkért.

Grkinić bíró Hasanagićot a tárgyalóterem elhagyására utasította, azzal, hogy a jövőben sem vehet részt a tárgyaláson.

A Vreme hetilapban megjelent az incidensről szóló írásnak a szerzője szerint Ana Novaković, egyetlen dolgot tehetett és tett is meg. Azt, hogy megmentette a saját, az újságírói szakma, de az „igazságszolgáltatás helyszínének a becsületét is, azonban hiába reagált azon nyomban a tárgyalást vezető bíró és utasította ki аz idősebb Hasanagićot, aggasztó, hogy az ügyészt nem kérte fel annak mérlegelésére, hogy a pénz kínálásával felmerült-e bűncselekményt elkövetésének a kísérlete és azt sem lehet tudni, hogy az incidens bekerült e a tárgyalás jegyzőkönyvébe?