A BBC Weather kolosszális hibát követett el minap, ugyanis az internetes oldalán és a telefonos applikációjában is olyan adatokat mutatott, miszerint a Nagy-Britannia és Európa területén is gigantikus hurrikán tombolt a meteorológusok szerint. A grafikonokon a becsült szélsebesség Londonban 21 739 kilométer per óra volt és 8 518 kilométer per óra Rómában, Nothingamban pedig 404 Celsius-fokot „mértek” éjszaka – írja a BBC News szerbiai oldalán.

Forrás: bbc.com/serbian

A rendszer kezelői szerencsére viszonylag gyorsan korrigálták az adatokat és Matt Taylor a BBC Weather meteorológus/ műsorvezetője az X közösségi oldalon keresztül közzé tett bejegyzésében megnyugtatta a lakosságot, miszerint adathiba történt az üzemeltetőik és az internetes oldal, illetve az alkalmazás között és a Floridában akkor éppen dúló Milton hurrikán nem érinti az Egyesült Királyságot. A BBC Weather pedig elnézést kért a követőiktől.

Forrás: bbc.com/serbian

Simon King műsorvezető ezt írta: „Hoppá, ne ijedjen meg a BBC Weather alkalmazásunk ma reggeli adatai miatt.” Biztos lehet benne, hogy nem lesz 14 000 mérföld/órás szél, hurrikán erejű szél vagy 404 fokos éjszakai hőmérséklet.” A BBC Weather közleményében az áll, hogy a problémák a szolgáltatótól érkező időjárási adatok helytelen generálásából adódnak, és így jelentek meg a BBC Weather alkalmazásban és honlapján. „Tudjuk, hogy ma nagy az érdeklődés az időjárás iránt, és ez hihetetlenül frusztráló.” „Őszintén sajnáljuk ezt, és nagyon keményen dolgozunk a probléma megoldásán.” – közölték.